Sunday, April 3, 2011

When you think of giving up,think of the reason why you have held on for so long :)

Assalamualaikum.
Aku menulis lagi kt blogspot ni ! hehe. ade benda nak share sebenarnye, bab2 share ni leh la masuk sini..bab2 lain tu,hehe. Terus kpd niat sebenar aku menulis,erm, tak lame lagi kami, budak2 Matrikulasi seme ni akan menduduki final exam bermula pada 11 hingga 20 April nanti. Tak lame dah.
Kalau nak cakap pasal perasaan, mmg rase sedih lah kan, yela, nak meninggalkan Kolej Matrikulasi Perlis(KMP) tak lame lagi dah, mengingatkan suka duka, pahit manis aku kat sini, mcm2 perasaan dah aku harungi kuredahi, kutawani, ku mcam2 lagi lah kat sini yg mana ia telah menjadikan aku "hidup". Hidup aku. 2010 tahun yg sangat2 sukar bagi ku. yes, because it is Matriculation. Bagaimana ingin ku lupakan?

Sbb tula aku touching sangat3 bila my cikgu Nain (pensyarah Pengajian Perniagaan) cakap saat2 kuliah terakhir kami petang tu (30 Mac 2011),
(sayangnye aku tak sempat rakam time ni sbb khusyuk mendengar,;) )

"I think this is my last lecture to you all in this sem (1 n 2 sem). Saya harap, awak semua kuat lah menghadapi dugaan yang singkat ini. org lain menghabiskan 3 tahun utk smbg ijazah but you all, only one year. Kuatkan semangat you all, study baik2. Kaki awk dah selangkah dah kat Universiti, kaki yg sebelah lagi jadi penentu keberadaan awk yg sebenar nanti."
video


Cikgu, Terima Kasih.
Sgt memotivated kan aku. *lap air mata*

That's my Cikgu Nain's says.

And this, my Cikgu Maslizi's says.
video


I cried this time. because, yea, she teachs Economy, for me, that's killer subject than Mathematics!
It's miracle happen to me when I got A in UPS. Alhamdulillah. Hope I'll get it again in final. InsyaAllah.
Usaha tangga kejayaan ~! :)

Cikgu, thanks for everything. You're not just teacher, but you also motivator for us. Do bless us and pray for our success and excellent result, teacher.
InsyaAllah~
That's all. Goodluck my 'rakan seperjuangan' ku sekalian. esp budak2 kuliah A6.korang ade sekali time Cikgu Maslizi n Cikgu Nain cakap tu. unless korang ponteng, ngeh3~ (dkt2 nak exam, krusi2 kuliah byk lompang.huhu~)

the moment you think of giving up,think of the reason why you've held on for soo longg..

credit to Shah Reza from FB :)

SEMANGAT!

1 comment:

Nordin said...

Good luck. Stay focus. Always be happy.





May Allah bless~